El Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya celebra que la pressió de la Junta del Cercle d’Economia hagi obligat el seu president a rectificar una declaració contrària al procés democràtic d’independència de Catalunya

El Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya celebra que el document finalment aprovat per la Junta del Cercle d’Economia presentat ahir rectifiqui la voluntat del seu actual president, Antón Costas, d’instrumentalitzar la institució com a eina partidista en contra de les legítimes aspiracions de la ciutadania de Catalunya de construir un nou Estat europeu, si el 27S guanyen les candidatures que així ho defensen.

Des del Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya subratllem, amb satisfacció, que el document final és molt diferent al text presentat pel seu president Antón Costas, un cop va constatar que bona part de la seva Junta no estava disposada a aprovar un primer document que considerava “un brindis al sol” una futura declaració d’independència, o que pretenia negar explícitament la condició de “plebiscitàries” a les eleccions del 27S. El text final és tan diferent del que volia aprovar Antón Costas, que fins i tot el seu títol ha estat substituït per un altre que no s’assembla en res a l’original.

Cal destacar que les dues institucions empresarials presidides per persones que s’han manifestat contràries al dret a decidir dels catalans aquest proper 27S –Foment i Cercle d’Economia— han vist com, bona part dels integrants de les seves respectives juntes de govern han qüestionat aquests posicionaments. Dos importants fets que desmenteixen l’intent de presentar el conjunt del món empresarial català com a reticent, o fins i tot clarament hostil, a que Catalunya esdevingui un nou Estat europeu, mitjançant la lliure i democràtica decisió de la seva ciutadania a les urnes.

El Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya reitera la importància històrica que 17 patronals i les 13 cambres de comerç catalanes renovessin la setmana passada el seu suport inequívoc al dret de la ciutadania catalana a decidir el seu futur col·lectiu, i que l’empresariat farà costat a la decisió presa a les urnes, tal i com recull la declaració del Manifest del Far. Un manifest signat pels representants de més de 300.000 empreses i 300.000 autònoms catalans.

Finalment, el Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya expressa de nou la seva confiança amb les potencialitats del país, de les seves empreses, directius i professionals, per esdevenir una de les economies i societats més desenvolupades d’Europa, si Catalunya té a les seves mans les eines necessàries per fer-ho, com tenen la resta de membres que integren l’actual UE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *