El Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya critica que l’AEB, CECA i el Círculo de Empresarios intentin condicionar el vot al 27S “amenaçant amb la falsedat que Catalunya podria sortir de la UE i de l’Eurozona”

El Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya critica que l’AEB, CECA i el Círculo de Empresarios intentin condicionar el vot al 27S “amenaçant amb la falsedat que Catalunya podria sortir de la UE i de l’Eurozona”
Recorda que diferents informes demostren que una Catalunya independent continuaria a la UE i a l’Eurozona en qualsevol dels escenaris futurs.

El Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya lamenta i critica el to amenaçador de l’Associació Espanyola de Banca (AEB) i la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis (CECA), així com el del Círculo de Empresarios, amb el que pretenen condicionar el lliure vot de la ciutadania el proper 27S. Denunciem que s’utilitzi el discurs de la por sobre suposats riscos, com la sortida de Catalunya de la UE i de l’eurozona, que no es corresponen a cap dels possible escenaris de futur. Aquests pretesos “riscos” no tenen cap base jurídica ni econòmica que els avali, perquè són inexistents.
El Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya reitera que aquests “riscos” no tenen cap relació amb el què pugui succeir al nostre país després del 27S, tal i com demostren estudis recents, com l’informe “Una Catalunya dins de la UE i de la zona Euro”, que arriben a la conclusió que una Catalunya independent continuaria dins la UE i l’Eurozona, en qualsevol escenari de futur, comptés amb una inicial oposició de l’Estat espanyol o no.

Des del Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya recordem que Catalunya i el Banc Central Europeu (BCE) tindrien a disposició un acord monetari que garantiria la continuïtat de Catalunya a l’Eurozona, així com el fet que el Banc Sabadell i Caixabank porten gairebé un any sota la supervisió directa del BCE i no pas la del Banc d’Espanya. Aquestes dues realitats indiquen que les empreses, emprenedors i autònoms, clients de qualsevol banc, tindrien garantida en tot moment la seva liquiditat a la Catalunya independent, que continuaria dins el Sistema Monetari Europeu.
El Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya reitera la seva confiança amb les potencialitats de les nostres empreses, directius i professionals per esdevenir una de les economies i societats més desenvolupades de la UE si el nostre país té les mateixes eines institucionals i financeres que tenen la resta dels actuals Estats membres de la Unió. I per això fem una crida al conjunt de la ciutadania a decidir aquest 27S a decidir lliurement i sense pors quin futur vol per Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *