abril 5, 2017

Qui som

L’any 2012 es comença a gestar el Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya, un col·lectiu d’empresaris, emprenedors i professionals que es posicionen davant el món econòmic, l’empresa i el comerç, manifestant la seva confiança en el potencial econòmic de Catalunya i donant suport a les institucions del país en el procés de l’exercici del dret a decidir.

La creació d’aquest col·lectiu, de l’àmbit econòmic i empresarial volia donar resposta als actors del sector davant dels dubtes i reptes generats al país. En el marc de la feina feta pel Fòrum, el 22 d’Octubre de 2014  es va organitzar un acte a l’auditori de Barcelona amb la presència de més de 600 empresaris i amb una adhesió notable d’organitzacions empresarials d’àmbits i sectors diversos.

Des de llavors, el Fòrum s’ha posicionat en diversitat d’iniciatives del sector ecònomic encapçalades per les principals organitzacions de l’àmbit de l’economia i l’empresa. Destacar darrerament la vinculació organitzativa en la jornada “Ens hi juguem el futur”, per denunciar les dificultats en l’àmbit energètic, logístic i d’infrastructures,  celebrada a Tarragona al maig del 2016 amb l’adhesió de les principals organitzacions socials i empresarials. O l’elaboració d’una proposta sobre el model ecònomic, amb el nom, “Una Catalunya on autònoms, micro-empreses i pimes, rebin un tracte més just”, liderat per l’economista Josep M Vázquez Zacarías. Aquesta proposta està prevista que es presenti a la Comissió d’Economia del Parlament de Catalunya en els propers mesos.

De cara a aquest 2017, s’organitzaran quatre conferències a Girona, Lleida, Tarragona i Barcelona entre els mesos de maig i juny, sota el títol “Els empresaris volem saber” per crear un diàleg entre empresaris i experts sobre els diferents reptes del futur econòmic i empresarial de Catalunya.